Size daha iyi hizmet verebilmek amacıyla kişisel verilerinizi mevzuata uygun olarak Çerezler aracılığıyla kaydedip işliyoruz. Ayrıntılı bilgiye Çerez Politikası ’ndan ulaşabilirsiniz.

VALORANT ŞAMPİYONLAR TURU BAŞLIYOR!

Riot Games'in Valorant için resmi bir uluslararası turnuvadaki ilk girişimi olan Şampiyonlar Turu, başlıyor!

League of Legends'ın yaratıcılarından Riot Games'in 5'e 5 taktiksel nişancılık oyunu Valorant için 2021 Şampiyonlar Turu duyurusu 24 Kasım 2020 tarihinde yapılmıştı. Şampiyonlar Turu, Valorant'ın şimdiye kadarki en büyük yarışması olacak ve Riot Games, Şampiyonlar Turu ile Valorant'ı küresel e-spor oyunlarının önemli bir parçası haline gelmesini hedefliyor.

Valorant nedir?

Valorant sistem gereksinimleri neler?

Valorant karakterleri incelemesi

Valorant nasıl oynanır?

Valorant'ın yayınladığı Şampiyonlar Turu duyurusuna buradan erişebilirsiniz.

Riot Games Şampiyonlar Turu'nun formatı ile birlikte yarışmada devreye girecek devre yapısını açıkladı. Şampiyonlar Turu Kuzey Amerika, Güney Amerika, Avrupa, Asya, Afrika ve Avustralya'da düzenlenecek turnuvalar ve yıl sonunda küresel bir şampiyonun galip gelmesini içeriyor.

Valorant Şampiyonlar Turu, bu ay başlayacak olan Challenger serisi maçlarıyla başlayacak.

Her biri üç hafta sonunu kapsayan toplam üç grup Challenger etkinliği olacak. Açık elemeler, setlerin her birine 8 takımın katılmasına karar verecek ve her setten sadece ilk 4 takım, bir sonraki hafta sonu yapılacak olan bir sonraki tura geçebilecek.

İkinci hafta sonunun ilk 4'ü Challenger Final'e yükselirken, alttaki 4'ün üçüncü hafta sonu elemelerini geçmesine izin verilecek.

Challenger finalleri sırasında her bölgenin temsilcileri belirlenecek. Temsilciler üç Ana etkinliği oynamaya devam edecekler.

Uluslararası Master (Usta) etkinlikleri küresel rekabete yer verecek ve dünyanın her yerinden takımları içerecek. Toplam 16 takım, yıl sonu dünya şampiyonluğu için şampiyonlar arasında yer almaya hak kazanmak için geçerli olan ödüller ve puanlar için savaşacak.

16 Usta ekibi için Valorant bölge dağılımları:

  • Kuzey Amerika'dan üç takım
  • Avrupa'dan dört takım (BDT, Türkiye ve Orta Doğu / Kuzey Afrika takımları AB üzerinden elemelere katılacak)
  • Brezilya'dan iki takım
  • Kore'den iki takım
  • Japonya'dan iki takım
  • Güneydoğu Asya'dan iki takım
  • Latin Amerika'dan bir takım

Challenger etkinliklerinin ilk serisi bu ayın sonunda başlayacak.

Valorant Champions turu işlemlerinin tam programı hakkında henüz kesin bir bilgi yok, ancak ilk Challenger etkinliklerinin Ocak 2021'in sonunda gerçekleşeceği doğrulandı.

Valorant Şampiyonlar Turu Programı:

VALORANT Şampiyonlar Turunun tamamı için tam program hala belirsizdir, ancak ilk Meydan Okuyanlar etkinliklerinin Ocak ayının sonunda ve Şubat ayının başında gerçekleşeceğini biliyoruz.

İlk Challenger aşaması, tüm bölgelerde kademeli başlangıç ​​tarihlerine sahip olacak.

Latin Amerika bölgesinin Meydan Okuyanlar etkinliği 26 Ocak tarihinde başlıyor. Kuzey Amerika profesyonelleri 3-7 Şubat tarihleri ​​arasında sahnede yer alacakken, Avrupa yarışması ise 4 Şubat'ta başlayacak. Brezilya ve Kore 30 Ocak tarihinde, Güneydoğu Asya bölgesinde 5 Şubat tarihinde ve BDT bölgesi için ise 11 Şubat'ta Meydan Okuyanlar etkinliği başlayacak. Japonya ve Orta Doğu / Kuzey Afrika bölgesi için tarihler henüz açıklanmadı. 

Diğer Haberler