Size daha iyi hizmet verebilmek amacıyla kişisel verilerinizi mevzuata uygun olarak Çerezler aracılığıyla kaydedip işliyoruz. Ayrıntılı bilgiye Çerez Politikası ’ndan ulaşabilirsiniz.

XBOX GAME PASS ABONESİ 18 MİLYONA ULAŞTI!

Microsoft, oyun severleri Xbox Game Pass hizmetine çekmeye devam ediyor. Nisan 2020'de yalnızca 10 milyon abonesi olan Xbox Game Pass tarafında Nisan-Eylül ayları arasında güçlü bir büyüme görüldü ve abone sayısı bu süreçte 5 milyon daha arttı. Eylül ayından bu yana ise Xbox Game Pass hizmeti, üç milyon kullanıcıyı daha bünyesine kattı.

Xbox Game Pass, Microsoft’un aylık 45 TL karşılığında 100'den fazla Xbox oyununa erişim sunan bir abonelik hizmetidir. Xbox Game Pass paketini konsol oyuncuları kullanırken, Xbox Game Pass Ultimate paketini hem konsol hem PC oyuncuları kullanabilmektedir. Xbox Game Pass ile daha fazla bilgi almak için Xbox Game Pass nedir?

Xbox'ın geniş kütüphanesine erişmek için Xbox Game Pass satın al >>

Microsoft CEO’su Satya Nadella tarafından yapılan açıklamalara göre;

  • Xbox Game Pass artık 18 milyon aboneye ulaştı.
  • Xbox Live'ın 100 milyondan fazla aylık aktif kullanıcısı var.
  • Xbox Series X / S'nin piyasaya sürülmesi "bir lansman ayında şimdiye kadar satılan en çok cihazla Microsoft tarihindeki en başarılı" olayı oldu. Microsoft, Xbox One için 13 pazara kıyasla 37 pazarda Xbox Series S / X'i piyasaya sürmüştü.
  • Xbox’a gelen bulut sistemini "oyunların dağıtılma, oynanma ve görüntülenme şeklini dönüştüren" bir teknoloji olarak tanımlayan Microsoft, oyun dünyasındaki en başarılı abonelik modelini geliştirerek sadece büyümeyi amaçlamaktadır. Windows PC'ler halihazırda Xbox Game Pass'e erişime sahip olduğu için, pahalı oyun kurulumlarına sahip olmayan oyuncular çok geçmeden bulutu kullanarak Xbox Game Pass oyunlarını oynayabilecekler.

Microsoft ilerleyen günlerde bulut oyunlarını ve Xbox Game Pass'i iOS cihazlara ve Windows PC'lere getirerek Xbox Game Pass erişimini genişletme planlıyor.

Xbox Game Pass ile 100'ün üzerinde oyuna erişebileceğiniz gibi aynı zamanda Xbox Game Pass Ultimate abonesi olduğunuzda diğer avantajların yanı sıra artık bir ay boyunca Disney Plus’a da ücretsiz sahip olabileceksiniz.

Microsoft, bir yıldan fazla süredir Xbox Game Pass ile ilgili gelişmeleri sürdürmeye devam ediyor ve şirketin geleceğine büyük yatırımlar yaptığı ortada. Destiny 2 gibi popüler canlı hizmet oyunlarının ilaveleri, Microsoft'un Elder Scrolls, Fallout gibi oyun haklarına sahip Bethesda ve Zenimax satın alması, Xbox Game Pass Ultimate'a EA Access'in eklenmesi Microsoft'un yaptığı bu yatırımların en büyük göstergesi. Konuyla ilgili Microsoft Bethesda'yı satın aldı haberimizi inceleyebilirsiniz.

Diğer Haberler