Size daha iyi hizmet verebilmek amacıyla kişisel verilerinizi mevzuata uygun olarak Çerezler aracılığıyla kaydedip işliyoruz. Ayrıntılı bilgiye Çerez Politikası ’ndan ulaşabilirsiniz.

MICROSOFT, BETHESDA'YI SATIN ALDI!

Microsoft, yayınladığı oyunlarla adından söz ettiren ABD Maryland menşeili oyun şirketi Bethesda'yı satın aldı!


Bu satın alma sayesinde; ZeniMax Media bünyesinde bulunan Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog ve Roundhouse Studios ile birlikte Microsoft’un sahip olduğu oyun stüdyosu sayısı 15’ten 24’e çıktı. Dolayısıyla Bethesda'nın ana şirketi ZeniMax Media'yı 7,5 milyar dolara satın alan Microsoft, bu hamleyle toplam 24 oyun stüdyosunun sahibi olmuş oldu. 

Ayrıca Microsoft'un Xbox'ın da sahibi olması, oyun dünyasında Bethesda'nın tüm oyunlarının Xbox'a ücretsiz eklenebileceği heyacanını da yaratmış oldu. Çünkü Microsoft Bethesda’yı satın alarak aslında dünyaca ünlü Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein, DOOM, Dishonored, Prey, Quake, Starfield ikonik oyun serilerinin haklarını da satın almış oldu.

İlerleyen günlerde Xbox'ın yeni nesil oyun konsollarını piyasaya sürecek olan Microsoft'un, Bethesda'yı satın almasıyla birlikte konsol dünyasında da bir adım ileride olacağı konuşuluyor.

Xbox'ın geniş kütüphanesine erişmek için Xbox Game Pass satın al>>

Diğer Haberler