Size daha iyi hizmet verebilmek amacıyla kişisel verilerinizi mevzuata uygun olarak Çerezler aracılığıyla kaydedip işliyoruz. Ayrıntılı bilgiye Çerez Politikası ’ndan ulaşabilirsiniz.

STEAM 2016 YILINDA EN ÇOK SATAN OYUNLARI AÇIKLADI

Dünyanın en büyük oyun platformu Steam, 2016 ile ilgili tuttuğu istatistikleri paylaşmaya devam ediyor. En son paylaşımı ise, 2016 yılında en çok satan oyunlar oldu.  


400 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunan Steam, 2016 yılında en çok satılan oyunları, 2016 yılında yaptıkları toplam hasılata göre, çoktan aza 4 gruba ayırarak paylaştı: Platin, Altın, Gümüş ve Bronz. 

Steam’in paylaştığı kategorilerde bulunan oyunların net satış rakamları ise açıklanmadı. Bu sebepten hangi oyunun en çok sattığını elimizde herhangi bir veri bulunmadığından bilemiyoruz. 2016 yılında bilgisayar oyunlarıyla ilgili yapılacak herhangi bir olumlu listede yer alması muhtemel olan Grand Theft Auto V, Counter Strike: Global Offensive, The Witcher III, Civilization 6 gibi oyunlar, satış rakamlarında da oyuncu yorumları ile doğru orantı göstererek en üst sıralarda yer aldı(Platinum).

2016’da herkesin çok fazla umut beslediği, ancak piyasaya sürülmesi ile büyük hayal kırıklığı yaratan No Man’s Sky ise, kullanıcı yorumları ve otorite sayılabilecek oyun eleştirmenleri tarafından ne kadar yerden yere vurulmuş olursa olsun,
Steam’in paylaştığı 2016’nın en çok satan oyunları listesinde Platinum kategorisine girmeyi başardı.


Perdigital güvencesiyle Steam Cüzdan Kodu satın alın >>

Diğer Haberler