Size daha iyi hizmet verebilmek amacıyla kişisel verilerinizi mevzuata uygun olarak Çerezler aracılığıyla kaydedip işliyoruz. Ayrıntılı bilgiye Çerez Politikası ’ndan ulaşabilirsiniz.

RIOT GAMES EDGAR DAVIDS İLE OLAN DAVASINI KAYBETTİ

Hollanda'daki bir mahkeme, geçtiğimiz hafta Riot'un League of Legends şampiyon kostümü Striker Lucian'ın (Şimşek Santrafor), Hollandalı efsane futbolcu Edgar Davids'in kişisel haklarını ihlal ettiğini belirledikten sonra, emekli futbolcunun haklarının karşılanması gerektiği kararına vardı.



Söz konusu kostüm Striker Lucian'ın (Şimşek Santrafor) tepkileri, gözlükleri ve bir futbolcuyu temel alması, tepkileriyle, gözlüğüyle ve çok iyi bir futbolcu olması nedeniyle ünlü olan Edgar Davids'e çok benziyor.

Riot Games'in, Hollandalı yetkililere Şimşek Santrafor kostümünün Hollanda'daki oyun içi satışlarının ne kadar para yaptığını göstermesi gerekiyor ki, tazminat gereği Edgar Davids'e gereken yüzdelik payı verebilsin. 
 
Mahkemenin kararı bazı League of Legends oyuncularını oldukça üzerken, Davids'in en azından 2014 yılından beri bu kostümden haberdar olduğuna işaret edildi. Bu da, Edgar Davids'in oyunun ne kadar çok para yaptığının farkında olduktan sonra davacı olmasıyla ilişkilendirildi. 

Diğer Haberler