Size daha iyi hizmet verebilmek amacıyla kişisel verilerinizi mevzuata uygun olarak Çerezler aracılığıyla kaydedip işliyoruz. Ayrıntılı bilgiye Çerez Politikası ’ndan ulaşabilirsiniz.

PLAGUE INC. APP STORE'DA EN ÇOK İNDİRİLEN OYUN OLDU!

Geçtiğimiz aylarda Çin’in Vuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılarak onbirlerce kişinin enfekte olmasına ve binlerce kişinin ölümüne neden olan COVID-19 virüsü tüm dünyanın gündeminde. Virüs, Çin dışında ülkelere kolayca yayılabiliyor ve virüs taşıyıcısı olan kişi sayısı gün geçtikçe artıyor; Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere birçok sağlık birliği tarafından çok yakından takip ediliyor ve antivirüs geliştirilmeye çalışılıyor. 

Korona virüsünün diğer ilginç bir özelliği ise oyun dünyasını da etkilemiş olması. Ndemic Creations tarafından geliştirilen Plague Inc.’in satışlarında Korona virüsü çıktığı günden itibaren patlama oldu. Özellikle de Çin’deki satışları bir hayli artan oyun bir simülasyon. 2012 yılında ilk olarak mobil cihazlar için çıkan oyun 2016’da Steam’e eklendi. Oyundaki amaç; bir virus oluşturup dünyaya yaymaya çalışmak. Oluşturulan virus çeşitli mutasyonlara uğratılabiliyor, panzehirlere karşı mücadele ediliyor. 


Bu nedenle oyunseverler Corona virüsünün yayılma hızını daha iyi anlayabilmek için Plague Inc. oynamaya başladı. Hatta oyun Steam’de en çok satan oyunlar listesine bile girmeyi başardı; kendi eş zamanlı en çok oyuncu rekorunu kırdı. Hal böyle olunca Ndemic Creation bir açıklama yapmak durumunda kaldı. Plague Inc.’in yaptığı simülasyonun çok da ciddiye alınmaması gerektiğini, bunun bir doktor değil, yalnızca bir oyun olduğunu söyledi.

Ndemic Creations’ın resmi açıklaması ise şu şekilde:

“Plague Inc. sekiz yıldır piyasada ve ne zaman bir salgın hastalık görülse oyuncu sayısında artış gözlemliyoruz, çünkü insanlar hastalıkların nasıl yayıldığı hakkında bilgi sahibi olmak ve virüs salgınlarının karmaşıklığını anlamak istiyorlar. Oyunun gerçekçi ve bilgilendirici olmasını esas aldık ama bunu ciddi gerçek dünya salgınlarını sansasyonelleştirmeden yaptık. Ancak lütfen Plague Inc.’in bir bilimsel model değil, yalnızca bir oyun olduğunu unutmayın. Şu anki Corona virüsü salgını çok sayıda insanı etkileyen, oldukça gerçek bir durumdur. O yüzden oyuncuların aradıkları bilgileri yerel ve küresel sağlık otoritelerinden almalarını tavsiye ediyoruz.”

Plague Inc. şu sıralar ayrıca App Store ve Play Store'da en çok indirilen oyun oldu! Türkiye fiyatı 2.99 TL olan oyunun satışı Ebola hastalığının yaygınlaştığı dönemde de yaklaşık 1.5 kat artmıştı. COVID-19’un yayılmasıyla Dünya üzerindeki pek çok insanın bu oyunu oynamaya başladığını söyleyebiliriz. Çin ise bu oyunu halkın menfaatlerini gözeterek yasaklamıştı. 

iTunes (Apple) Hediye Kartı satın al >>

Google Play Kart satın al >>

Steam'de Plague Inc. oynamak için Steam Cüzdan Kodu satın al >>

Diğer Haberler