Size daha iyi hizmet verebilmek amacıyla kişisel verilerinizi mevzuata uygun olarak Çerezler aracılığıyla kaydedip işliyoruz. Ayrıntılı bilgiye Çerez Politikası ’ndan ulaşabilirsiniz.

Overwatch Rekorlarla Başladı!

Blizzard'ın son bombası FPS oyunu Overwatch, açılışından birkaç hafta önce yaptığı açık beta testinde rekor sayılara ulaştı.

Dünyanın yakından takip ettiği oyun şirketi Blizzard'ın son bombası FPS oyunu Overwatch, açılışından birkaç hafta önce yaptığı açık beta testinde rekor sayılara ulaştı. Totalde oyunu test edip oynayanların sayısı 4 gün içinde 9.7 milyon'u geçti. Bu inanılmaz sayının arkasında hem oyunu bir kere de olsa oynamak ve Blizzard'ın nasıl bir iş yaptığını görmek yatıyor olsa gerek çünkü oyunun satış fiyatı 60Euro olarak belirlendi. Ülkemizde ise 120 TL ile 180 TL arasında değişen fiyatlarda Overwatch'u bulmak mümkün.

4 günlük test süresince 190 ülkeden oyuna giren oyuncular toplamda 4.9 milyar dakikalık oyun oynadılar. Yani ortalama 1 oyuncu günde 8.4 saat gibi rekor bir rakamla oyun oynadı.  Overwatch'un ne kadar ilgi gördüğünü rakamlarla açıklayan Blizzard, kart oyunu, strateji, moba ve  mmorpg türlerindeki oyunlarının yanına bir de fps türünü eklemiş oldu. 4 günlük testte toplam 37.623.607 maç oynanmış.  Bu maçlar sırasında 1 trilyonun üzerinde hasar verilirken 168 milyar iyileştirme özelliği kullanmış destek oyuncuları.

Overwatch'ın içerisinde Moba öğelerini de bulmak mümkün. Yapılan test sürecinde en çok rağbet gören karakterler nişancı karakter Widowmaker, tank özellikleriyle ön plana çıkan Reinhardt, hayat veren özellikleriyle Mercy ve hasar veren Soldier:76. Son zamanlarda oyunlarda meşhur olan sandıklarda Overwatch'ta yerini almış durumda ve 4 günlük test sürecinde tam 87 milyon sandık açılmış.

Şimdilerde herkese açılmış olan Overwatch, oldukça yüksek rakamlarla ulaştığı test günlerini geride bırakmış olmasına ve ücretli bir FPS olmasına rağmen oyuncuların yoğun ilgisini almış durumda. Daha şimdiden yüzlerce oyun videosunun Youtube üzerinden paylaşıldığını gördüğümüz Overwatch, yakında E-spor tarafında da çeşitli turnuvalarla adından söz ettireceğe benziyor. Perdigital olarak izliyor ve bekliyoruz, tabii arada oynuyoruz da!

Diğer Haberler