Size daha iyi hizmet verebilmek amacıyla kişisel verilerinizi mevzuata uygun olarak Çerezler aracılığıyla kaydedip işliyoruz. Ayrıntılı bilgiye Çerez Politikası ’ndan ulaşabilirsiniz.

OVERWATCH HİLE PROGRAMCISI 8,6 MİLYON DOLAR PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI

Geçtiğimiz yaz Blizzard, Alman hile programcısı Bossland’e, tüm platformlarda sevilerek oynanan, pek çok ödül almış Overwatch oyununda telif hakkı ihlali, haksız rekabet ve sahtekarlık sebeplerinden dolayı dava açmıştı. Bossland’in direnişine karşın, California mahkemesinin son sözü, hile programı firmasını 8,600,000 $ ceza alması oldu. 


BBC’nin aktardığı habere göre Overwatch oyunu için hile programları üreten Bossland firması, Blizzard’dan izin almaksızın tersine mühendislik yaparak hak ihlali yaptı ve haksız rekabete yol açan hile programlarını oyunculara para karşılığı sattı. Mahkemede savunmaya çıkmayan firma suçlu bulunarak 8,6 milyon Dolar para cezasına çarptırıldı. 

Hilecileri üzen, haksız rekabetin sona ermesini isteyen dürüst oyuncuları ise bir hayli sevindiren gelişmeden de anlaşıldığı kadarıyla, özellikle E-Spor faaliyetleri gösteren, büyük paraların döndüğü oyun sektöründe artık bot, hile vb. haksız rekabete çok ciddi yaptırımlar uygulamaya başlandı.

Perdigital farkıyla, çok uygun fiyata
Overwatch Origins Edition satın alın >>


Diğer Haberler