Size daha iyi hizmet verebilmek amacıyla kişisel verilerinizi mevzuata uygun olarak Çerezler aracılığıyla kaydedip işliyoruz. Ayrıntılı bilgiye Çerez Politikası ’ndan ulaşabilirsiniz.

LEAGUE OF LEGENDS ŞAMPİYONLUK LİGİ SPONSORU ÜLKER OLDU


Ülker’in Riot Games ile yaptığı anlaşmaya göre, 2017 yılının sonuna kadar tüm Şampiyonluk Ligi takımlarının formalarında Ülker logosu yer alacak.

eSpor tüm dünyada yaygınlaşıp bu alanda yapılan yatırımlar artmaya devam ederken, yatırımcılar gelişen piyasayı yakından takip ediyorlar. Türkiye’deki köklü spor kulüplerinden Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray da eSpor’a yatırım yapmış ve
League of Legends oyununda takımlar kurmuştu.

2014, 2015 ve 2016 yıllarında
League of Legends Türkiye Büyük Finalleri Ülker Sports Arena’da yapılmış ve gerek stadı dolduran kalabalık, gerekse Twitch ve YouTube gibi platformlardan yayını izleyenler ile geniş bir kitleye ulaşmıştı.

Riot Games’in Türkiye Müdürü Bora Koçyiğit, konuyla ilgili şöyle bir açıklama yaptı:
“E-spor olarak tanımladığımız bilgisayar ve konsol üzerinden oynanan bu tür strateji oyunları son birkaç yıldır gençler arasında en popüler oyunlardan biri haline geldi. Formalı, sponsorlu, ciddi hayran kitlelerine sahip profesyonel sporcuların sanal ortamda bir araya geldiği bir branş. Stratejinin, reflekslerin ve karşılıklı zekanın mücadelesini sanal bir dünyanın içerisinde izlemek için artık milyonlar ekranları başına toplanıyor. Takımı için tezahürat yapan taraftarlar final mücadeleleri için arenaları dolduruyor. Oyun çok kısa sürede Amerika, Avrupa, Kore, Çin ve Güneydoğu Asya’da profesyonel ligleri olan, sezon boyunca tüm maçların canlı yayınlandığı, milyonlarca e-sporseverin liglerini takip ettiği bir spora dönüştü. Türkiye’de de durum farklı değil. Bu sporun Türkiye Büyük Finalleri 2014, 2015 ve 2016 yıllarında Ülker Sports Arena’da gerçekleştirildi. Etkinliğin biletleri satışa çıktıktan kısa süre sonra tükendi. Finaller resmi yayıncı Youtube/Twitch’in yanı sıra Lig TV’den de canlı yayınlandı. Tüm dünyada, günlük 27 milyon oyuncunun oynadığı bu sanal strateji oyununun geçen yılki final maçı 370 milyon kişi tarafından izlendi. Maç 23 yayıncı tarafından 18 dilde canlı olarak yayınlandı ve dijital oyun severlere unutulmaz anlar yaşattı” 

Perdigital farkıyla, size uygun ödeme seçeneklerini kullanarak LoL RP satın alın >>


Diğer Haberler