Size daha iyi hizmet verebilmek amacıyla kişisel verilerinizi mevzuata uygun olarak Çerezler aracılığıyla kaydedip işliyoruz. Ayrıntılı bilgiye Çerez Politikası ’ndan ulaşabilirsiniz.

LEAGUE OF LEGENDS 2021 SEZONU

Yeni seneyle beraber oyuncuların merak ettikleri konulardan biri de 2021 sezonunda League of Legends’daki güncellemelerin neler olacağıydı. 8 Ocak Cuma günü saat 18.00’da League of Legends YouTube kanalı üzerinden canlı olarak gerçekleştirilen yayında, 2021 sezonunda yapılacak güncellemeler ve planlar açıklandı. Perdigital olarak, açıklanan bu gelişmeleri sizler derledik.

Yeni Şampiyon:

Yayında bahsedilen açıklamalardan en önemlisi şüphesiz, League of Legends’a yeni eklenecek olan şampiyon Mahvolmuş Kral: Viego oldu. Mahvolmuş Kral ismini, daha önce Riot Games’in yeni oyunu Ruined King: A League of Legends Story isimli bu yıl çıkması beklenen oyunu ile duymuştuk. Ormancı  rolünde karşımıza çıkacak olan yeni şampiyon Viego, yetenek seti ile oldukça iddialı bir şampiyon olacağa benziyor.

2020 sezonunda olduğu gibi bu sezonda da LoL’e her konum içinen az bir yeni şampiyon eklenecek. 2021 sezonunda, yeni şampiyon Viego’yla beraber bu sene içerisinde 3 yeni şampiyon daha oyuna eklenecek. Yeni şampiyonlardan biri nişancı bir diğeri ise büyücü olacak. Diğer şampiyonun ise hangi türde olacağından söz edilmedi.

Yeni şampiyonlar her zamanki gibi LoL RP ile satın alınabilecek.

Beklenen Şampiyonlar:

Şampiyon güncellemesinden söz edecek olursak uzun süredir görsel ve oynanış güncellemesi beklenen şampiyon Dr. Mundo nihayet baharda yeni güncellemesiyle oyuna eklenecek. Ayrıca canlı yayında görsel ve oynanış güncellemesi yapılması istenen şampiyonlar için bir anket de duyuruldu. Ankette beş şampiyon yer alıyor: Shyvana, Nocturne, Udyr, Quinn, Skarner. Oyuncuların vereceği oylar doğrultusunda bu şampiyonlardan biri seçilerek,  2021 sezonunda görsel ve oynanış güncellemesi yapılacak.

Yeni Kostümler:

2021 sezonundan kostüm sayısını arttırmayı hedeflediklerini açıklayan League of Legends'ın kişiselleştirme ve etkinlikler ekibi yöneticisi Jonathan Belliss, uzun zamandır kostüm getirilmeyen şampiyonlar için 2021 sezonunda kostüm getirmeyi planladıklarını bildirdi. 2021 sezonunda yeni kostüm çıkacak şampiyonlar şu şekilde: Fiddlesticks, Tahm Kench, Corki, Camille, Galio, Lulu, Nautilus, Wukong, Nunu, Sejuani, Rumble, Yuumi ve Twitch. Sevdikleri şampiyonun açıklanan listede bulamayan oyuncuların üzülmemelerini söyleyen Jonathan Bellis, bu sene 140’dan fazla kostüm çıkaracaklarını açıkladı. Ayrıca popüler şampiyonlar için de kostüm çıkacak: Caitlyn, Vayne, Blitzcrank. Yeni kostümler de her zaman olduğu gibi LoL RP ile satın alınabilecek.

Yeni Temalar:

Şubat’ta yeni ay yılının kutlanmasıyla beraber oyuna da yeni bir tema da eklenecek. Ay Canavarı isimli bu yeni temaya sahip yeni kostümler de oyuna dahil edilecek. Ay Canavarı temasına sahip kostümler, Fiora, Jarvan, Alistar'a gelecek. Bu yılki ikinci büyük tema ise Uzayın Rengi olacak. Yeni temalara ait kostümlere LoL RP ile sahip olabilirsiniz. 

%2 bonus fırsatıyla LoL RP satın al>>

Eşya Sistemi:

Canlı yayında bahsedilen bir diğer konu da eşya sistemi oldu. Sezon öncesi dönemde tamamen değişen market ve eşya sistemi 2021 sezonunda da değişmeye devam edecek gibi gözüküyor. Yapılan açıklamada oyuna eklenecek yeni eşyaların olacağı ve bu eşyaların oyunu oynarken oldukça etkili olacağından söz edildi. İhtişamlı Eşya olarak adlandırılan bu yeni eşyalardan sadece bir adet seçilebilecek. Bu nedenle oyuncuların eşyayı seçerken oldukça stratejik davranmaları gerekiyor.

Dükkan:

Odaklanılan bir diğer konu ise dükkan. Çok eski bir teknolojiye sahip dükkan sistemini tamamen yeni teknolojiler kullanarak değiştirdiklerini açıklayan League of Legends oynanış ekibi baş yapımcısı  Jeremy Lee, konuyla ilgili canlı yayınca şu açıklamayı yaptı: "Dükkanı yeni teknoloji ve iyileştirmelerle tamamen baştan inşa ettik. Örneğin; önerilenler sistemini daha akıllı hale getirdik. Artık önerilerinde üst düzey oyuncuların neler aldığını ve hangi eşyaların rakip takıma karşı etkili olabileceği hesaba katıyor. Yeni eşyaları öğrenmek zorunda kalacağınıza dair kaygılarınız varsa merak etmeyin. Yeni dükkan size yardım etmeye hazır."

2021 sezonuyla beraber dereceli sisteminde yapılan değişikler ise şu şekilde:

  • Kümeler arasındaki terfi serileri kaldırıldı.
  • Ustalık aşaması ve üzeri, yeni sezonla beraber açılacak.
  • Lig puanlarının (LP) açılması için artık 2 hafta beklenilmeyecek.
  • Oyundan bilerek ayrılan oyuncular daha fazla LP kaybedecek. 

Diğer Haberler