Size daha iyi hizmet verebilmek amacıyla kişisel verilerinizi mevzuata uygun olarak Çerezler aracılığıyla kaydedip işliyoruz. Ayrıntılı bilgiye Çerez Politikası ’ndan ulaşabilirsiniz.

LEAGUE OF LEGENDS 2018 DÜNYA ŞAMPİYONASI

Final Aşaması

Dünyanın en iyi League of Legends takımı belli oldu! #WORLDS2018 şampiyonu INVICTUS GAMING! Tebrikler...


#WORLDS2018'de final maçı 3 Kasım 2018 Cumartesi günü Türkiye saatiyle 11:00'de FNATIC - INVICTUS GAMING arasında gerçekleşti.  Invictus Gaming, Fnatic'e karşı 3-0'lık seri ile galip geldi ve 2018 LoL Dünya Şampiyonu oldu!.

Yarı Final Aşaması

Bu sene 8.'si düzenlenen #WORLDS2018'de finalin adı: FNATIC - INVICTUS GAMING!

Final maçı 3 Kasım 2018 Cumartesi günü oynanacak ve dünyanın en iyi LoL takımı belli olacak...

Worlds2018'de yarı final aşaması 27-28 Ekim tarihlerinde oynanan maçlarla tamamlandı. Dünyanın en iyi iki takımı G2Esports'u 3-0'lık seri ile yenen Invictus Gaming ve Cloud9 takımını 3-0'lık seri ile yenen Fnatic oldu!

Fnatic takımı, 7 sene aradan sonra tekrar finalde yer alacak, Fnatic'in finale yükselmesinin bir önemi de yine 7 senedir hiçbir Avrupa takımının finale yükselemiyor oluşu. Fnatic, 7 sene sonra tekrar kupayı kazanır mı sizce?

Çeyrek Final Aşaması

Worlds2018'de çeyrek final aşaması 20-21 Ekim tarihlerindeki maçlarla tamamlandı, dünyanın en iyi 4 LoL takımı belli oldu.

Batı bölgelerinden gelen takımların, Kore ve Çin takımlarına karşı üstünlük sağladığı turnuvada, Los Angeles'tan Cloud9, Londra'dan Fnatic, Berlin'den G2Esports, çeyrek finale yükselen 3 Avrupa takımı oldu. Uzak Doğu'dan ise, Şangay'dan Invictus Gaming çeyrek finale yükselen tek takım oldu. Finalin adı, 26-27 Ekim tarihlerinde oynanacak yarı final karşılaşmaları sonucunda belli olacak! Heyecan dorukta...

Worlds2018 Yarı Final Eşleşmeleri:


Grup Aşaması

8 günde tamamlanan maçların ardından 17 Ekim'de grup aşaması tamamlandı. Son 16'ya kalan takımların çeyrek finale kalmaları için kıyasıya mücadele sergilediği grup aşamaları oyun dünyasının deyimiyle etkileyici maçlara sahne oldu. 

Grup aşaması tamamlandıktan sonra takımların gruplardaki durumları:


Grup aşamasını gruplarında ilk iki sırada tamamlayan takımların çeyrek final eşleşmeleri kurayla belirlendi. Aynı gruptan gelen takımların birbiriyle eşleşemediği kurada, gup birincileri diğer grupların ikincileriyle eşleşti ve çeyrek final için şu tablo ortaya çıktı: 


20-21 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek çeyrek final maçlarının ardından 28 Ekim'de yarı finale kalan 4 takım final için yarışacak. Final maçı ise 3 Kasım'da!

20 Ekim 07:00 - kt Rolster - Invictus Gaming

20 Ekim 11:00 - Royal Never Give Up - G2 Esports

21 Ekim 07:00 - Afreeca Freecs - Cloud9

21 Ekim 11:00 - Fnatic - Edward Gaming


Eleme Aşaması

Eleme aşamasından sonra son 16'ya kalan takımlar grup aşamasını tamamlayarak final aşamasına

Eleme aşamasındaki maçların sonuçları: 

6 Ekim 07:00 Cloud9 3 - 2 Gambit Esports

6 Ekim 11:00 Edward Gaming 3 - 0 DetonatioN FocesMe

7 Ekim 07:00 G2 Esports 3 - 1 Infinity eSports

7 Ekim 11:00 G-Rex 3 - 1 Bahçeşehir SuperMassive

Bahçeşehir SuperMassive WORLDS2018'de Neler Yaptı?

Şampiyonada ülkemizi temsil eden BAU Supermassive ekibi 2 Ekim Salı günü oynadığı ön eleme maçlarının ikisini de kazanarak ilk günü kayıpsız bitirmeyi başardı. G2 Esports takımını 2-0 ve Ascension Gaming takımını 1-0 mağlup etti. SUP, 4 Ekim Perşembe günü ön elemede kalan iki maçında ise G2 Esports takımına mağlup olurken Ascension Gaming takımını yenerek grup skorunu 3-1'e getirdi. 

Worlds 2018 Ön Eleme Aşaması'nda grup maçları 4 Ekim'de oynanan maçlarla tamamlandı. Gruplarında ilk iki sırayı alan ekipler, ki buna SUP da dahil, bir üst tura yükseldi. 

Eleme aşamasına kalan takımların kurayla belirlendiği karşılaşmalarda SUP'un rakibi G-Rex oldu. 7 Ekim Pazar 11:00'de gerçekleşen SUP - G-Rex karşılaşması, G-Rex ekibinin 3-1'lik üstüğünlüğüyle sona erdi ve SUP şampiyonaya veda etti.

WORLDS2018'de son 16'ya kalan takımlar ve grupları:


WORLDS2018 nedir?

League of Legends tarafından yayınlanan #Worlds2018 tanıtım videosu:


Dünyanın en kapsamlı ve en prestijli League of Legends turnuvası olan Dünya Şampiyonası'nda, diğer adıyla Worlds, dünyadaki tüm LoL liglerinin en üst sıralarındaki takımlar Sihirdar Kupası ve Dünya Şampiyonu unvanı için mücadele ediyor.

Geçen sene Çin'de gerçekleşen Dünya Şampiyonası, bu yıl Güney Kore'nin 4 büyük kentinde gerçekleşecek ve 3 Kasım'da oynanacak final maçıyla sona erecek. 

Şampiyona'da; Kore, Çin, Brezilya, Türkiye, Vietnam, Avrupa ve Japonya başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafından katılan ve 2018'de kendi liglerinin en iyileri olan 24 takım mücadele edecek.

1 Ekim'de ön eleme maçlarıyla başlayacak Dünya Şampiyonası, üç aşamadan oluşuyor: Ön eleme aşaması, grup aşaması ve final aşaması (çeyrek finaller, yarı finaller ve final).

Ön eleme aşaması, 1- 4 Ekim ve 6-7 Ekim'de Seul'de oynanacak maçlarla, Grup aşaması ise 10-17 Ekim tarihleri arasında Busan'da oynanacak maçlarla tamamlanacak. Final aşaması ise, 20 Ekim-21 Ekim; 27 Ekim-28 Ekim; 3 Kasım tarihlerinde Güney Kore'nin Busan, Gwangju, Incheon kentlerinde gerçekleşecek. Çeyrek final, yarı final ve finalden oluşan bu aşamaya 8 takım kalacak. Takım eşleşmeleri, maçlar başlamadan önce kurayla belirlenecek, tek elemeli fikstürde tüm seriler 5 maç üzerinden oynanacak. Böylece final maçında rakibini yenip birinci çıkan takım, 2018 Dünya Şampiyonu olacak.

%2 Perdigital Bonus fırsatıyla LoL RP satın al >>

Diğer Haberler