Size daha iyi hizmet verebilmek amacıyla kişisel verilerinizi mevzuata uygun olarak Çerezler aracılığıyla kaydedip işliyoruz. Ayrıntılı bilgiye Çerez Politikası ’ndan ulaşabilirsiniz.

2020'NİN EN İYİ STEAM OYUNLARI

2020 yılının sona erişini kutlarken Valve, En İyi Steam Oyunları listesini yayınlama geleneğini bu yıl da sürdürdü. 

Valve Software, Steam'de dijital vitrinde yılın en iyi performans gösteren 100 oyununu duyurdu. 2020 için yayınlanan "yılın oyunlarının" çoğu, özellikle de Steam'de, aslında yeni çıkan oyunlar değildi. 2020 yılında PC'de, şaşırtıcı başarı öyküleriyle dolu oyunlar mevcut ancak beş farklı listenin başında Steam'in eski favorileri de yer alıyor.

En iyi Steam oyunları listesi yayınlarken, bir oyunun yıllık performansını yalnızca bireysel birim satışlarından ziyade brüt toplam geliriyle ölçer. Bu toplam gelir; içerik paketlerini, genişletmeleri, kozmetik satın alımları, uygulama içi ücretli para birimlerini ve diğer çeşitli gelir akışlarını da içerir. 

Valve, herhangi bir şey için sayı veya hatta kesin bir sıralama vermekten kaçınmakta olsa da, oyunları büyük ölçüde bunları tanımlayan metrikleri açıklamadan "gruplar" halinde sıralarlar ve sunulduğu sırayı rastgele karıştırır. Böylece, en başarılı oyun gösterilmese de hangilerinin başarılı olduğunu genel olarak görebilirsiniz.

En iyi Steam oyunları şu şekilde gruplandırıldı: 

  • Platin: En Çok Satan Oyunlar (1-12)
  • Altın: En Çok Satan Oyunlar (13-24)
  • Gümüş: En Çok Satan Oyunlar (25-40)
  • Bronz: En Çok Satan Oyunlar (41-100)

Platin kategorisinde yer alan en iyi Steam oyunları: 

Platin kategorisinde yer alan 12 oyundan sadece Cyberpunk 2077, Doom Eternal ve Fall Guys: Ultimate Knockout oyunları 2020 sürümleridir. Platin kategorisinde yer almaya hak kazanan diğer oyunlar ise şöyle:

Altın kategorisindeki en iyi Steam oyunları:

Gümüş kategorisindeki en iyi Steam oyunları:

Bronz kategorisinde yer alan en iyi Steam oyunları:

Bronz listesi 2020'de en çok satan oyunlar listesindeki en kalabalık kategoriyi oluşturmaktadır. Bronz kategorisinde yer alan oyunlar arasından sizin için seçtiğimiz 15 oyun:

2020'ye veda ederken Steam tarafından yayınlanan en çok oynanan oyunların tümüne buradan göz atabilirsiniz.

Steam Kış İndirimleri süresince Steam'de yer alan ve en iyi performans gösteren oyunlardaki indirimler devam ediyor. Steam Cüzdan Kodu alarak siz de 2020’nin en iyi Steam oyunlarına sahip olabilirsiniz.

Steam Cüzdan Kodu satın al >>

Diğer Haberler