Size daha iyi hizmet verebilmek amacıyla kişisel verilerinizi mevzuata uygun olarak Çerezler aracılığıyla kaydedip işliyoruz. Ayrıntılı bilgiye Çerez Politikası ’ndan ulaşabilirsiniz.

Bir League of Legends Türkiye Finali daha böyle geçti

Türkiye'nin en büyük E-spor organizasyonlarından biri, League of Legends Türkiye Büyük Finali 13 Ağustos Cumartesi günü Ülker Sports Arena'da gerçekleştirildi. 12.000 kişilik biletlerin büyük kısmı günler öncesinde, az kalan biletler ise kapı gişesinde 1-2 saat içinde tükendi.

Turnuva boyunca rakiplerini eleyen iki büyük takım, Türkiye'nin köklü E-spor kulüplerinden Dark Passage Esports Club ve Ülker'le Intel'in sponsorluklarıyla gündemden düşmeyen SuperMassive finalde karşı karşıya geldi. SuperMassive'in bir önceki finallerde ve yurt dışındaki başarısı ile Dark Passage'ın son sezonlarda düşen grafiği maçın sonucuyla ilgili soru işaretlerini beraberinde getiriyordu. Fakat maçlar başlayıp skorlar alınmaya başlanınca, Dark Passage rüzgarı TBF'yi ve Ülker Sports Arena'yı sarmaya başladı. Durum 2-0'a geldiğinde, SuperMassive bozuk moralini düzelterek bir geri dönüş bekleyen hayranlarını üzmemek için sahaya çıktı. Dark Passage ise 2-0'ın verdiği rahatlıkla daha sakin bir oyun sergiledi ve bu sakinlikle çok daha rahat skorlar elde ederek seride durumu 3-0'a getirerek şampiyonluğa ulaştı.

Ülker Sports Arena'da 12.000 kişinin izlediği final aynı zamanda Twitch ve Lig Tv'den de canlı yayınlandı. Final öncesi Digiturk, futbol karşılaşmaları öncesinde yaptığı programlara benzer bir içerikle League of Legends ve E-spor özelinde bir içerik hazırlayıp oyun severlere sundu. Maç başladıktan sonra LigTv ekranlarında sayısal olarak izleyicileri ölçemesek de, Twitch TV'de Rito Türkiye kanalında yayınlanan seriyi anlık olarak 76.000 kişinin izlediğini ekranda gördük. Aşağı yukarı 100.000 kişinin maçları canlı olarak izlediğini net olarak söyleyebiliriz bu durumda.

Türkiye'nin en önemli E-spor organizasyonlarından biri, belki de en büyüğünde, Riot Games'in yarattığı global etki ve Türkiye ofisinin emeklerini de burada yazmadan geçmeyelim. Gerçekten önemli bir organizasyon ve her sene gelişerek devam ediyor, Perdigital ekibi olarak bu organizasyonları ilgiyle takip ediyor, kazanan takıma global arenada başarılar diliyoruz, yolun açık olsun Dark Passage!

Diğer Haberler