Size daha iyi hizmet verebilmek amacıyla kişisel verilerinizi mevzuata uygun olarak Çerezler aracılığıyla kaydedip işliyoruz. Ayrıntılı bilgiye Çerez Politikası ’ndan ulaşabilirsiniz.

YARIYIL TATİLİ BAŞLADI!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2021 Yarıyıl Tatili takvimini açıkladı! Buna göre, pandemi dolayısıyla devam eden online eğitim sürecinde bu yıl, yarıyıl tatilinin 3 hafta süreceği bildirildi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini ilgilendiren yarıyıl tatili, bu sene 9 gün daha uzun yapılacak. Pandeminin etkisiyle devam eden karantinalar, bu kararda etkili oldu. Bu sebeple, birkaç senedir uygulanan ve ikinci dönemde nisan ayında 1 haftalık ara tatil; bu sene yarıyıl tatiline eklendi ve toplam 24 günlük bir tatil süreci ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, online devam eden eğitim sebebiyle karnelerin de dijital ortamda basılacağını bildirdi. Ayrıca, İlkokullarda sınav yapılmayacak, karne notları, ders etkinliklerine katılım puanıyla belirlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın takvimine göre 2021 Yarıyıl Tatili, 25 Ocak Pazartesi günü başladı ve 15 Şubat Pazartesi gününe kadar devam edecek. 

Diğer Haberler