Size daha iyi hizmet verebilmek amacıyla kişisel verilerinizi mevzuata uygun olarak Çerezler aracılığıyla kaydedip işliyoruz. Ayrıntılı bilgiye Çerez Politikası ’ndan ulaşabilirsiniz.

2021'DE ÇIKACAK KORKU OYUNLARI

Korku oyunlarının sıkı bir takipçisiyseniz, 2021 yılında korku oyunu severlerle buluşacak birbirinden korkunç ve bir o kadar da heyecanlı korku oyunlarını merak ediyorsanız bu derlememiz tam size göre!

Listedeki birçok oyun Steam kütüphanesindeki yerini aldı. Siz de Steam Cüzdan Kodu satın alarak korku oyunlarını deneyimleyebilirsiniz. Steam Cüzdan Kodu satın al >>

1. Little Nightmares II

Geliştirici: Tarsier Studios

Yayıncı: Bandai Namco Entertainment

Platformlar: PC, PS4, XBO, NS, XSX, PS5,

Tarsier Studios'un Little Nightmares ile elde ettiği başarıdan sonra oyunun devamı geliyor.Little Nightmares II şeytani radyo dalgaları tarafından çarpıtılmış bir dünyaya sıkışan Mono adlı küçük bir çocuğun ana karakter olduğu merakla beklenen bir korku-macera oyunudur. Mono, yeni arkadaşı Six ile birlikte Radyo Dalgalarının kaynağını keşfetmek için yola koyuluyor. Mono ve Six bu dünyanın korkunç sakinlerinin yeni tehditleriyle karşı karşıya geliyor.

11 Şubat tarihinde çıkacak olan Little Nightmares II oyununa 7 gün içerisinde erken erişim imkanı sunulacak. Steam üzerinden ön sipariş ile 149 TL'ye edinebilirsiniz.

2. The Medium

Geliştirici: Bloober Team

Yayıncı: Bloober Team

Platformlar: PC, XSX/S

Bloober Team'den başka bir psikolojik korku video oyunu deneyimi olan The Medium'da oyuncular iki farklı yaşam dünyasından geçecek bir kadın rolünü üstlenecekler. Üçüncü şahıs psikolojik bir korku oyunu olan The Medium, bir çocuk katilinin peşinden koşan karakterinizle sizi, cinayet davasını bulmak ve çözmek için bir yolculuğa çıkartıyor. Sadece bir medyanın çözebileceği karanlık bir gizemi, gerçek dünyayı ve ruh dünyasını aynı anda keşfedin. Her iki dünyayı kapsayan bulmacaları çözmek için psişik yeteneklerinizi kullanın. Silent Hill franchise'ından ünlü besteci Akira Yamaoka'nın müziklerini yaptığı The Medium, Steam 209 TL'ye satışa çıktı!

3. The Outlast Trials

Geliştirici: Red Barrels

Yayıncı: Red Barrels

Platformlar: PC

Outlast Trials, tek başınıza veya çevrimiçi diğer oyuncularla birlikte oynayabileceğiniz bir hayatta kalma korku oyunudur. Red Barrels sizi bu sefer arkadaşlarınızla birlikte akıllara durgunluk veren dehşeti yaşamaya davet ediyor. Soğuk Savaş döneminde geçen oyunda, insan kobayları, ileri beyin yıkama ve zihin kontrolü yöntemlerini test etmek için Murkoff Corporation'ın uyguladığı çarpık, sadist ve tuhaf deneylerde tek başınıza veya 4 oyuncuya kadar bir grupta hayatta kalmanız gerekecek.

Oyunun çıkış tarihi henüz netleşmese de oyunun 2021’in ikinci yarısına yakın bir tarihte gelmesi bekleniyor. The Outlast Trials oyununu şimdiden Steam'de istek listenize ekleyebilirsiniz.

4. Unholy

Geliştirici: Duality Games

Yayıncı: Duality Games

Platformlar: PC 

Oyuncular, Son Şehir'de yaşayan son insanlardan biri olan Saidah adlı bir annenin rolünü üstlenirler. Bu şehir, insanların en alt katman olarak görüldüğü, diğer canlıların ise yukarıda geliştiği bir sınıf tarzı sistemle işletilmektedir. Her gün üst düzey sınıfların aşağıya düşmesi ve bölgeyi geçmesi korkusu oluşur ve sonuç olarak insanlar gölgelerde yaşamaya zorlanır. Saidah'ın çocuğu bir gün kaçırılır ve ipucu ararken hayatını tehlikeye atar.

Oyunun çoğu, gizli olmaya ve hatta belirli bir sınıftaki bir yaratığın kimliğine bürünmeye yardımcı olacak öğeleri kullanmaya dayanacak. Unholy'nin 2021'de piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Unholy oyununu Steam'de istek listenize ekleyebilir ve takip edebilirsiniz.

5. In Sound Mind

Geliştirici: We Create Stuff

Yayıncı: Modus Games

Platformlar: Microsoft Windows, PlayStation 5, Xbox X ve S Serisi

Nightmare House 2'nin yaratıcılarından yeni bir korku deneyimi. In Sound Mind, psikolojik korku alanında gelişen başka bir bağımsız oyun. Bulmaca ağırlıklı, ancak keşif ve gizemle doluIn Sound Mind oyununda, gizemli bir kimyasala kurban giden çok sayıda ceset bulunduğunda, ne olduğunu bulmak ve işleri düzeltmeye yardımcı olmak oyuncuya kalmıştır. Esrarengiz bir binanın koridorlarında uyandığında, ortamın kontrol edilemeyecek durumda olduğunu ve tümü aynı deneysel tedaviye maruz kalmış bir dizi kurbanı keşfetme işi seni bekliyor.

Henüz Steam üzerinden erişilebilir olmayan oyunu dilerseniz istek listenize ekleyebilirsiniz. In Sound Mind için planlanan çıkış tarihi 2021'in ortaları.

6. Tormented Souls

Yayıncı: PQube

Geliştiriciler: Dual Effect, Abstract Digital, Dual Effect Games, Abstract Digital Works

Platformlar: PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, Microsoft Windows

Orijinal Resident Evil ve Alone in the Dark serisinden esinlenilmiş olan Tormented Souls, geleneksel bir hayatta kalma deneyimi sunuyor. Caroline birdenbire kendisini teller ve antika tıbbi cihazlarla gerilmiş bir küvette çıplak bulur ve bağlarından kurtulmak ve yıpranmış bir hastaneden kaçmak ona kalmıştır. Bu hikaye, denenmiş ve doğrulanmış geleneksel "gizemli ortadan kaybolma" anlatısına sahiptir ve atlama korkusu, kabuslar ve altında yatan grotesk merak duygusu için mükemmel bir ortam barındırır.

Steam'de istek listenize ekleyebileceğiniz Tormented Souls için planlanan çıkış tarihi 2021'in 3. çeyreği.

7. Martha is Dead

Geliştirici: LKA

Yayıncı: Wired Productions

Platformlar: PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows, Xbox X ve S Serisi, PlayStation 5

The Town of Light'ın yaratıcısından bir başka psikolojik korku oyunu olan Martha is Dead, geleneksel korku görüntülerini neredeyse rüya gibi bir alt tonla harmanlayan bir hikayeye sahip. İkinci Dünya Savaşı'nın acımasızlığının ortasında, Almanya ile gerilim artarken 1944'te Toskana'da bir kadının cesedi bulunur. Martha ve ikiz kız kardeşi, savaşın dehşeti daha da yaklaşırken, cinayetin sonuçlarıyla, akut kayıp travmasıyla başa çıkmak zorundadır.

Martha is Dead oyununu Steam istek listenize ekleyerek, oyunu takip edebilirsiniz. 

8. GhostWire: Tokyo

Geliştirici: Tango Gameworks

Yayıncı: Bethesda

Platformlar: PS5, PC

Tango Gameworks'ten The Evil Within serisinin geliştiricileri yeni bir korku oyunu, GhostWire: Tokyo geliyor. Tokyo, şehir nüfusunun %99'u ortadan kaybolduktan sonra ölümcül doğaüstü güçler tarafından istila edilir. Oyuncular, tüm kayıplara neyin sebep olduğunu bulmakla görevlidir ve bu arada, düşmanca veya hoş olabilecek doğaüstü varlıklar şehri kuşatmıştır. GhostWire: Tokyo oynanışa daha açık bir dünya duruşu sunmaya çalışırken daha doğrusal bir korku yaklaşımı sunan The Evil Within'den farklı bir deneyim sunuyor.

Bu video oyunu, ilk olarak E3 2019'da tanıtılmıştı. Henüz net bir tarih yer almasa da, oyunun PlayStation 5 ve PC platformları için 2021'de piyasaya sürülmesi planlanıyor. 

9. Resident Evil Village

Geliştirici: Capcom

Yayıncı: Capcom

Platformlar: PC, PS5, XSX

Resident Evil, yıllardır hayranların en sevdiği hayatta kalma korku video oyunu franchise'ı oldu ve bu süreçte yeni ana oyunlar, DLC'ler ve yeniden yapımlar yayınlandı. Bu yeni oyun ise Ethan'ın çılgın Baker ailesinden kaçmayı başardıktan birkaç yıl sonrasını konu alıyor. Resident Evil 7'deki biyolojik tehlikede yaşanan korkunç olaylardan birkaç yıl sonra, yepyeni hikaye, Ethan Winters ve eşi Mia'nın yeni bir yerde huzur içinde yaşamasıyla başlıyor. Ancak, Ethan tekrar rahat hissettiğinde BSAA kaptanı Chris Redfield evlerine saldırıyor ve Ethan, kaçırılan kızını geri almak için bir kez daha cehenneme gitmek zorunda kalıyor. Ethan, Chris'i bulup cevaplar almak umuduyla yeni bir yolculuğa çıkıyor.

Resident Evil Village, 7 Mayıs 2021 tarihinde PlayStation 5, Xbox Series X | S ve Steam'de yerini alacak. Ayrıca yeni açıklanan bir haberle PlayStation 4 ve Xbox One platform seçenekleriyle de dünya çapında satışa sunulacak.

Diğer Haberler